Bij de Action kwam ik een leuke vaas tegen in de vorm van een soort moai. Ik was meteen verliefd en deze ging dus mee naar huis. Het is een grote vaas voor nog geen €6. Op het eerste moment wist ik nog niet direct wat ik er mee moest gaan doen, je kunt er niet zo makkelijk een bos bloemen of een grote plant in zetten. Toen kwam ik op het idee om een terrarium of aquarium te gaan maken, mocht het een terrarium worden dan kwamen er diverse laagjes in de bodem en werd hij gevuld met diverse cactussen en vetplanten, als het een aquarium zou worden kwamen er diverse stenen op de bodem en kwamen de waterplantjes de hoogte in. Daarna ben ik naar tuincentrum de Biezen gegaan, dat is voor mij niet ver van huis. Ik heb daar gekeken naar diverse waterplanten en kleine cactussen en vetplantjes, mijn voorkeur ging toen voornamelijk uit naar het terrarium. Bij het kopen van de planten heb ik vooral gelet op de diversiteit van de planten, de kleuren en wat verschil in hoogte en vorm.

 

Benodigdheden voor een terrarium

 • Grote vaas
 • Kleine steentjes
 • Zand
 • Plantjes (liefst vetplanten of cactussen ivm onderhoud)
 • Decoratie (zoals een steen of boomschors)

 

Stappenplan

 • Maak de vaas eerst goed schoon, je kunt er namelijk niet meer goed bij zodra hij gevuld is.
 • Je kunt de vaas natuurlijk op je eigen manier indelen, maar ik ben begonnen met een laag kleine steentjes. Zorg dat de laag niet de klein is, anders valt hij weg onder het zand.
 • Na de laag steentjes kun je het zand in de vaas doen. Doe het zand rustig in de vaas, anders komen de zijkanten van de vaas meteen vol zand te zitten.
 • Toen het zand erin zat, ben ik begonnen met het neerleggen van een steen, deze ligt centraal in het midden van de vaas. De plantjes heb ik daarna rondom de steen gezet. Zorg dat de wat hogere plantjes achterin staan en het bij elkaar een mooi geheel is. Mijn vaas heeft een gezicht en dat geeft een duidelijke voorkant aan. Bij een wat simpelere vaas kun je het natuurlijk inrichten, zodat het van alle kanten mooi is.
 • Nadat de planten zijn geplaatst heb ik voor de sier nog wat kleine steentjes tussen de plantjes ingelegd.
 • Kies een mooi plekje en deel je foto online!

 

Een leuk en simpel terrarium als decoratie in je woning. Heb je geen last van bladeren die op de grond vallen of huisdieren die je planten eten. Heb jij veel planten in je huis?

Nicole

 

2 Reacties
 1. Wat gaaf! Die zou ik ook wel een in huis willen want daar kunnen mijn katten namelijk niet bij. Door die reden heb ik ook geen planten in huis: de katten eten álles.

 2. Ik vind dit zo leuk. Sinds een paar jaar ben ik helemaal planten fan en vind ik het heerlijk om dit soort dingen te doen. Mijn huis is een halve urban jungle geworden.. 🙂

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen