Op zoek naar comfort food met een chique twist? Deze Fettucine al Vino met paddenstoelen-ragù en Parmezaan is een hartig en verwarmend pastagerecht dat perfect past bij herfstige avonden of een diner met een goed glas wijn. De rodewijnsaus geeft diepgang, de paddenstoelen zorgen voor umami en de Parmezaanse kaas maakt het geheel helemaal af. Een rijk vegetarisch gerecht boordevol smaak!
Benodigdheden (2 personen)
- 250 gram Fettucine al Vino (Good Hair Day Pasta)
- 250 gram gemengde paddenstoelen (shiitake, kastanjechampignons, oesterzwam), grof gesneden
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 ml rode wijn
- 1 el tomatenpuree
- 1 takje verse tijm of rozemarijn
- Parmezaanse kaas, vers geschaafd
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- Zout & peper
Bereiding
- Verhit de boter en olijfolie in een pan. Fruit de ui en knoflook zachtjes tot glazig.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak op middelhoog vuur tot ze mooi bruin zijn (ca. 6-8 minuten).
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Blus af met de rode wijn en voeg de tijm/rozemarijn toe.
- Laat de saus 10 minuten inkoken tot hij wat dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook intussen de pasta beetgaar volgens de verpakking.
- Giet de pasta af en meng door de ragù. Verwijder het takje kruiden.
- Serveer met royaal Parmezaanse kaas en eventueel extra paddenstoelen of verse kruiden als garnering.






