Een stijlvol voorgerecht dat eruitziet alsof je het in een restaurant eet, maar thuis verrassend makkelijk te maken is. De mousse is fluweelzacht en licht, met geroosterde paprika, frisse citroen en romige feta als topping. De tijmhoning en een paar krokante croutonflakes maken het helemaal af.
Ingrediënten (voor 4 voorgerechten of 6 amuses)
Voor de mousse
- 2 geroosterde paprika’s (uit pot, goed uitgelekt)
- 100 ml slagroom
- 1 tl citroensap
- 1 tl gelatinepoeder (of 1,5 blaadje gelatine)
- Snuf zout & peper
Voor de topping
- 60–75 g feta (Griekse)
- 1 tl verse tijmblaadjes
- 1 el honing
- Stukje krokant zuurdesembrood of ciabatta
- Optioneel: eetbare bloemen of microgroenten
Bereiding
- Mousse maken:
Pureer de geroosterde paprika met het citroensap en een snuf zout en peper tot een gladde massa.
Week intussen de gelatine in koud water (of gebruik poeder). Verwarm 2 el slagroom, los de gelatine erin op en meng door de paprikapuree. - Room toevoegen:
Klop de resterende slagroom lobbig (niet stijf) en spatel voorzichtig door de paprika-gelatinemix. Verdeel over glaasjes of kommetjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast. - Topping maken:
Verkruimel de feta grof. Snijd brood in dunne reepjes of kruimels en rooster goudbruin in een droge pan of oven. Meng feta met verse tijm. - Serveren:
Lepel bij serveren een beetje honing over de mousse, strooi de feta-tijmmix erop en werk af met broodcrunch. Voor extra feestelijkheid: voeg een viooltje of microgroente toe.






