Op zoek naar een stijlvol gerecht met burrata dat zó uit een restaurant zou kunnen komen, maar gewoon thuis in 10 minuten op tafel staat? Deze mini burrata bowl met gekarameliseerde vijg en krokante salie is romig, zoet, fris en feestelijk in één hap.
Ingrediënten (voor 2 mini-bowls of 1 lunch)
- 1 bol burrata (klein of middelgroot)
- 2 verse vijgen (of gehalveerde gedroogde vijgen, licht gekarameliseerd)
- 1 tl honing
- 6 blaadjes verse salie
- 1 el olijfolie
- 1 el balsamicocrème (of zelf ingekookte balsamico)
- Peper, zeezout
- Optioneel: stukje krokant zuurdesembrood of flatbread
Bereiding
- Snijd de vijgen doormidden. Verhit een pan met een paar druppels olijfolie en een tl honing. Leg de vijgen met de snijkant naar beneden en bak 2–3 min tot ze gekarameliseerd zijn.
- Scheur de salieblaadjes grof. Verhit 1 el olie in een pan en bak de blaadjes 30 sec tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Leg de burrata in een (mini)kom. Schik de vijgen eromheen.
- Drizzle balsamicoglazuur eroverheen. Garneer met salie, peper en eventueel wat zoutvlokken.
- Serveer met brood of flatbread on the side.






