Slangen soepstengels. Ideaal om te serveren bij de soep tijdens halloween of om op tafel te zetten. In een handomdraai gemaakt en je kunt het van tevoren al maken.
Benodigdheden
- Pizzadeeg
- Maanzaad
- Sesamzaad
- Zwarte olijven
Bereiding
- Rol het pizzadeeg uit en snij het deeg in stroken van ongeveer een 1,5 centimeter breed.
- Pak eetstokjes en vet deze goed in, zodat het deeg er goed af gaat zodra het uit de oven komt.
- Draai een strook pizzadeeg om het eetstokje en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat het deeg niet te strak om het stokje zit en dat er geen deeg voor het uiteinde zit, zo krijg je het stokje er later makkelijker uit.
- Zorg ervoor dat het hoofd wat platter is en maak bij de staart een draai, zodat deze mooi spits toeloopt.
- Snij de zwarte olijven in kleine stukjes en druk deze als oogjes van de slag in het hoofd.
- Bestrijk het deeg met wat olie en sprenkel het sesamzaad en maanzaad over de slang.
- Zet vervolgens de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 ℃ en laat ze hier 15-20 minuten in staan.
- Laat de slangen eerst paar minuten afkoelen, voordat je de stokjes verwijderd.
Stengels zijn natuurlijk op diverse manieren te maken, je kunt er bijvoorbeeld ook geraspte kaas op doen.
Nicole
• Ziet der echt lekker uit.