Deze Halloween vingerkoekjes zijn zo makkelijk om te maken en blijven elk jaar super leuk om te geven met Halloween. Basis is van een zandkoekje, maar het amandelschijfjes als nagel maakt het af. Wees niet bang dat het niet lukt, met Halloween hoeven de vingers niet perfect te zijn.
Ingrediënten
- 250 gram boter (kamertemperatuur)
- 500 gram bloem
- snufje zout
- 150 gram witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eieren
- Amandelschijfjes
Bereiding
- Pak een grote beslagkom en zeef hierin de bloem, zout, basterdsuiker en vanillesuiker. Doordat je de ingrediënten zeeft, wordt het deeg luchtiger. Snijd de boter in kleine blokjes, zorg dat deze niet te hard is zodat hij goed door het deeg mengt. Doe de boter ook in de beslagkom en voeg vervolgens de eieren toe.
- Spoel je handen met koud water en maak ze droog. Kneed met je handen het deeg dat een stevige, gladde bal. Verpak deze bal is vershoudfolie en zet deze 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Strooi wat bloem over je werkoppervlak, dit zorgt ervoor dat het deeg niet blijft plakken. Haal je deegbal uit de koelkast en leg deze op het werkoppervlak (of een deel van de bal).
- Kneed vingers van het deeg en maak er met een mes sneetjes in. Steek als laatste een amandelschijfje in het koekje. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Zet vervolgens de bakplaat in het midden van de oven en laten deze ongeveer 15-20 min in de oven staan. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.
- Wanneer de koekjes zijn afgekoeld kunnen ze opgegeten worden. Let op dat je in de goede vinger bijt!