Op Pinterest kun je veel inspiratie op doen voor leuke paasrecepten. Zo ook de chocoladecakejes met oranje aardbeien, hierop heb ik ook een variant gemaakt. Een chocolademousse van ‘Rutger Bakt‘ met daarop kruimels chocoladecake en daarop vervolgens de oranje aardbei. Ik heb zelf het recept van de chocoladecake door 5 gedeeld, omdat ik geen grote cake nodig heb, maar je kunt ook cake in de winkel kopen.
Benodigdheden
- 3 eieren (gescheiden)
- 100 gr pure chocolade (grof gehakt)
- 1 el suiker
- snuf zout
- 50 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 50 gr suiker
- 50 gr bloem
- 10 gr cacao
- 1 ei
- scheutje melk
- aardbeien
- deco melts (oranje)
Bereiding
- We beginnen met de chocolademousse, hiervoor scheid je de eieren, zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit zit.
- Smelt de chocolade au-bain marie en roer hem tussendoor goed door.
- Doe ondertussen de eiwitten in een vetvrije kom en klop dit samen met het zout luchtig.
- Zodra de eiwit luchtig wordt, voeg je de suiker toe. Klopt op totdat het eiwit stijf is.
- Roer de eierdooiers los en meng deze door de gesmolten chocolade.
- Voeg vervolgens de helft van het opgeklopte eiwit toe aan het chocolademengsel en spatel het erdoor.
- Vervolgens voeg je ook de rest van het eiwit toe en spatel dit erdoor.
- Meng alles voorzichtig tot een luchtige mousse.
- Schenk de mousse in de glazen en laat het enkele uren opstijven in de koelkast.
- We gaan nu verder met de cake. Verwarm de oven voor op 160°C.
- Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze samen met de suiker in een mengkom.
- Mix dit mengsel tot er een kruimige substantie ontstaat.
- Voor hierna het ei toe. Terwijl je blijft mixen.
- Zeef de bloem en voeg deze samen met de cacao toe aan het mengsel.
- Spatel alles goed door elkaar.
- Voeg vervolgens een scheutje melk toe.
- De vorm voor het beslag maakt niks uit, omdat het daarna kruimels worden. Zelf heb ik papieren muffinvormpjes gebruikt.
- Zet de cake of cakejes voor ongeveer 20min in de oven, afhankelijk van de vorm waar je ze in gedaan hebt.
- Laat vervolgens de cake afkoelen.
- Zodra de cake is afgekoeld kun je de cake verkruimelen tot kleine stukjes.
- Voor de aardbeien verwarm je de oranje deco melts au-bain marie.
- Zodra de deco melt zacht is dompel je de aardbei erin.
- Je kunt de aardbei daarna op de blaadjes neerleggen, daar zit geen deco melt.
- Zet de aardbeien in de koelkast, zodat de deco melt hard kan worden.
- Om dessert op de maken pak je de glaasjes met de mousse.
- Hierop doe je de cakekruimels.
- Vervolgens leg je bovenop de aardbei.