Travel

Vorige maand ben ik samen met mijn vriend 3 dagen naar Antwerpen geweest. Het was een verrassing voor de verjaardag van mijn vriend, die de laatste dag van onze minivakantie 23 werd. Heel lastig voor mij om alles geheim te houden voor hem, maar het is me vrij goed gelukt.

We zijn vertrokken vanuit Eindhoven, waar we met de Flixbus richting Antwerpen vertrokken. Ik had nog nooit eerder gebruik gemaakt van Flixbus, maar het is ontzettend goed bevallen en het was helemaal niet zo heel duur. Op de heenweg was het echt heel rustig en we zaten op een plek met lekker veel beenruimte. We hadden geen tussenstops en stapte bij het centraal station in Antwerpen uit. Het voordeel is dat je niet hoeft uit te checken, dus je pakt je bagage en bent meteen weer weg.

De Airbnb die ik gehuurd had, zat in de wijk Borgerhout. We zijn vanuit de bus naar ons appartement gelopen, wat eventueel ook heel makkelijk gaat met de tram. De verhuurder was een hele vriendelijke man. Hij was vooraf makkelijk en snel te bereiken via de chat van Airbnb. In het appartement had hij een boekje klaargelegd met leuke hotspots in Antwerpen en plekken waar hij graag komt, heel handig voor als je zelf nog niet precies weet wat je moet gaan doen.

Het appartement

Het appartement zag er echt heel tof uit. Het was heel open en het was heel licht binnen. Bij binnenkomst zie je meteen een kast staan met een platenspeler en aan de andere kant een zitgedeelte. Het was geen grote zithoek, maar voor 2 personen is een bank en een fauteuil al meer dan genoeg. Wat ik heel tof vond was de witte plank die van de tv tot aan de keuken tegen de muur aan zat, hierdoor lijkt de ruimte langer en wordt het een geheel. Naast de zithoek stond een eettafel en vervolgens was daar de keuken.

De keuken was heel modern en zag er heel netjes uit. We hebben zelf vrijwel geen gebruik gemaakt van de keuken, alleen de koelkast om ons drinken koud te houden. Vanuit de keuken had je een klein terrasje. Vanuit de eethoek heb je een klein trapje omlaag en vanuit daar zie je meteen je bed staan. Daartussen zit nog een deur naar de badkamer die van alle gemakken was voorzien. Er stond een toilet, douche, wastafel en wasmachine. De slaapkamer was voorzien van een grote witte kastenwand en in het midden van de kamer een bed wat ook was opgemaakt in het wit. Het bed bestond wel alleen uit een lattenbodem met een matras daarop, maar dat sliep helemaal niet slecht.

Ik denk dat ik vanuit ons allebei mag spreken als ik zeg dat we 3 top dagen in Antwerpen hebben gehad en mede door dit appartement. Het was een super plek om te overnachten en zeker een aanrader als je een paar dagen naar Antwerpen wilt gaan. Tof appartement en heel leuk ingericht. Bedankt voor het super verblijf Tony!

Nicole

8 reacties

  1. Dat ziet er echt super goed uit zeg. Als ik zelf een weekend weg boek, ga ik ook steeds vaker kijken naar een airbnb ipv een hotel. Vind ik toch wat leuker. Antwerpen komen wij graag, dus deze ga ik onthouden!

    • Dat is een busdienst die naar grote steden rijdt, ook naar het buitenland. Voor onze busreis was ik op de heenweg €7 per persoon kwijt en voor de terugweg iets meer. Je kunt kiezen uit diverse tijden en de ene tijd is duurder dan de andere. Flixbus rijdt bijvoorbeeld ook naar Praag en Londen en je hebt diverse opstapplaatsen in Nederland.

  2. Zo gek, ik woon in Mechelen, 20 minuten van Antwerpen (Mechelen is trouwens een veel keliner stadje, maar zeker de moeite waard) en ik weet goed genoeg dat daar veel toeristen zitten en toch lijkt het mij gek dat mensen even weg gaan naar Antwerpen. Dat is uiteraard omdat ik vlakbij woon… Leuk, hè? Hier in België??? 😉 Haha

    Ik vind het eerlijk gezegd nogal een strak appartement, te strak naar mijn smaak, maar ja, dat is ook weer voor iedereen verschillend! 😉
    Wel leuk dat je dat gedaan hebt voor je vriend!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie