Photography

Iedereen heeft wel een persoon waarvan hij/zij veel inspiratie krijgt. Ik hou heel erg van fotograferen en het werk van Tim Walker vind ik echt super. Het zijn kunstzinnige beelden en hebben helemaal een eigen stijl. Hij is een (mode)fotograaf die onder andere fotografeert voor de Vogue.

 

Tijdens mijn opleiding aan het Nimeto heb ik voor mijn Engels & Nederlands examen een presentatie gegeven over Tim Walker. Het is fijn om te vertellen over een onderwerp dat je erg leuk vindt. Doormiddel van het maken van de presentatie en het verzamelen van informatie, heb ik veel geleerd.

 

Nu kwam ik op tv een reclame tegen, die begon met foto’s. Ik dacht meteen aan Tim Walker, zijn stijl is zo uniek en herkenbaar. En ja hoor, foto expositie in het Noord Brabants Museum. Iets wat ik dus niet wilde missen.

 

Samen met Melissa ben ik na mijn tentamenweek naar ’s-Hertogenbosch gegaan, om de expositie te bezoeken. We zijn geen van beide fanatieke museumbezoekers, maar dat hield ons niet tegen. De prijs viel ons wel mee, want we betaalde maar €6 entree als student zijnde.

 

 

Het was echt super om zijn werken in het echt te zien. De foto’s waren op een speciale manier afgedrukt en daarna nog met de hand bewerkt. De expositie heette ‘The Garden of Earthly Delights’ en is geïnspireerd door kunstenaar Jheronimus Bosch. Het schilderij ‘De tuin der Lusten’ was in het groot afgebeeld, hierop zag je elementen die Tim ook gebruikte in zijn foto’s.

 

Op diverse plekken lagen een soort van informatiekaarten van de foto. Het was interessant om meer over de foto’s te ontdekken. Zo had je een kaart over; mode, set ontwerp, Jheronimus Bosch & fotografie.

 

Wat ook heel apart was om te zien, was dat de objecten uit de foto’s ook tentoon werden gesteld. Niet alleen om de zaal aan te kleden, maar ook om de sfeer uit de foto beter tot je in te laten komen. Je kunt ook zien hoeveel werk er echt in de styling van de shoot zit. Alle objecten zijn speciaal voor deze shoot gemaakt.

 

Mocht je nog een plekje vrij hebben in je agenda, dan is het zeker de moeite waard om hier langs te gaan. De expositie is er nog tot 25 februari 2018.

 

Nicole

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie