Dit poké bowl recept met krokante kip maken we vaak op zondag. Je kunt er veel in variëren waardoor het elke keer anders is. In dit recept maken we zelf de krokante kip, maar bij weinig tijd bakken we een krokante kipschnitzel en snijden we die klein. Voor het ‘Recept van de week’ van Jumbo Laarbeek stuurde ik mijn recept op naar de MooiLaarbeek krant en daar kun je hem deze week in zien staan.
Benodigdheden (4 personen)
- 500 gr sushirijst
- 1 komkommer
- 1 bosui
- 1 pakje surimi sticks
- 150 gr maïs
- 1 zak edamame bonen (diepvries)
- 2 eetrijpe avocado’s
- Wasabi mayonaise
- Sriracha saus
- Soyasaus
- Sesamzaad
- Gebakken uitjes
Bereiding
- Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ik was altijd eerst de sushirijst goed af. De rijst kook ik vervolgens 10 minuten in een pan water. Daarna zet ik de kookplaat uit en laat ik de rijst nog 15 minuten staan met de deksel erop.
- Voor de krokante kip kun je zelf de kip in blokjes of reepjes snijden of je koopt al gesneden kipfilet.
- Verwarm de oven voor op 200°C. En leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Verkruimel eerst de chips, dit doe ik meestal met een deegroller die ik over de chipszak rol. Doe vervolgens de kruimels in een schaal.
- Maak ook een schaal met bloem en een schaal met eieren.
- Dompel de kipfilet eerst in de bloem, daarna in de ei en vervolgens in de chipskruimels.
- Leg de kip op de bakplaat en zet ze voor ongeveer 15 minuten in oven.
- Snij vervolgens de komkommer en surimi sticks in kleine blokjes.
- De bosui snij ik in kleine ringetjes.
- Edamame kook ik heel even, maar zorg dat ze nog wel mooi groen van kleur zijn.
- De avocado snij ik in smalle plakjes.
- Voor het serveren van de bowl schep ik eerst wat rijst in de bowl.
- Daarna voeg ik de krokante kip toe.
- Hierna voeg je de komkommer, avocado, surimi, edamame & maïs toe naar eigen inbreng.
- Bij de saus kun je zelf kiezen wat je lekker vind, of een mix van meerdere soorten. Ik heb wasabi mayonaise, sriracha saus & soyasaus gebruikt.
- Als laatst voeg ik de bosui, gebakken uitjes en sesamzaad toe als topping.