Een heerlijke tomatensoep is altijd een goed idee. Deze romige tomatensoep is zacht van smaak en niet te missen bij een diner.
Benodigdheden
- 1,5 kilo tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 15 gram basilicum
- 3 tabletten kippenbouillon
- 250 gram mascarpone
- 100 gram rode pesto
Bereiding
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook en ui.
- Snijdt de tomaten in stukken en voeg deze samen met de tomatenpuree toe aan de pan. Laat deze een paar minuten staan en roer er een enkele keer doorheen.
- Kook ondertussen een liter water en los hierin de 3 kippenbouillontabletten in op. Voeg de helft hiervan toe aan de pan. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.
- Pureer met een staafmixer het mengsel fijn.
- Voeg vervolgens de rest van het water en de pesto toe en meng alles door elkaar.
- Maak de soep op smaak met wat peper en zout en snijd de basilicum fijn en roer deze door de soep.
Je kunt deze soep met Halloween serveren met deze slangen soepstengels. Eet smakelijk!
Nicole
1 reactie