Deze vogelnestjes zijn om op te eten! Heerlijke knapperige meringues van het recept van ‘Rutger Bakt‘ gecombineerd met paaseitjes van M&M. Perfecte combinatie voor dit zoete paas tussendoortje.
Benodigdheden
- 3 eiwitten
- snuf zout
- 100 gr fijne suiker
- 90 gr poedersuiker
- melkchocolade
- M&M paaseitjes
Bereiding
- Let bij de bereiding goed op dat de beslagkom en garde schoon en vetvrij zijn en dat er geen eigeel tussen het eiwit zit.
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Doe de eiwitten en het zout in de beslagkom en klop deze op.
- Voeg geleidelijk de fijne suiker toe tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
- Spatel daarna de poedersuiker door de meringue.
- Spuit met een spuitzak nestjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Zet de bakplaat in de oven en laat ze ongeveer 2uur drogen.
- Zet na de 2uur de oven uit, maar laat de deur dicht tot de oven is afgekoeld.
- Voor het decoreren heb ik melkchocolade au-bain marie gesmolten.
- Met een lepel doe ik de chocolade op de meringue en met een modeleer tooltje verspreid ik het wat naar buiten, zodat het op de takjes van een nestje lijkt.
- Leg meteen hierna enkele eitjes op de chocolade, voordat de chocolade gestold is.
- Hierna zijn de vogelnestjes klaar om te eten.
1 reactie