Om alvast in de paasstemming te komen maakte ik deze kleurrijke slagroomsoezen in paasstijl. Het soezendeeg recept komt van ‘Heel Holland Bakt‘, voor de decoratie kun je los gaan met eigen creativiteit.
Benodigdheden
- 100 gr water
- 100 gr melk
- 100 gr boter
- 100 gr bloem (gezeefd)
- 200 gr ei
- 1 snuf zout
- 700 ml slagroom
- deco melts (geel, roze, paars, oranje)
- sprinkles (ogen, Pasen, confetti voorjaar)
Bereiding
- Doe het water, de melk en de boter in een pannetje en breng dit aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en voeg meteen de bloem en het zout toe.
- Zet de pan terug op het vuur en spatel erdoorheen totdat er een lichte verfilm op de bodem achterblijft.
- Doe het beslag in een beslagkom en klop de ergste hitte ervan af.
- Voeg vervolgens één voor één de eieren toe tijdens het roeren, zorg dat het ei helemaal is opgenomen voordat je de volgende erbij doet.
- Schep het beslag in een spuitzak en spuit doppen beslag op een met bakplaat bekleedde bakplaat.
- Bak de soezen ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180-190°C. (afhankelijk van het formaat soes)
- Laat de soezen afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom op, volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de slagroom in een spuitzak en spuit deze in de soes, doe dit voorzichtig.
- Zet daarna de soezen in de koelkast.
- Verwarm de deco melts au-bain marie en dompel hier de soezen in.
- Voeg hierna meteen de decoratie toe.
- Zet ze weet in de koelkast, zodat de deco melt hard wordt.
- Eet smakelijk!
Ziet er heerlijk uit
Ga het zeker uitproberen