RIVSALT (grated salt) is een nieuwe manier om smaakt toe te voegen aan eten. Het is een bekroont product en zeker een gespreksstarter op een etentje. Scandinavisch design en een gastronomische ervaring op zijn best! Het product is ontworpen door de Zweedse ondernemer Jens Sandringer. Zijn inspiratie kwam uit een teppanyaki restaurant in Peking, hier raspten ze zoutstenen over de gerechten. Dit was volgens hem een hele ervaring en hij wilde hier meer van weten en ook zelf aan de keukentafel kunnen gebruiken. Zijn product draait om design, communicatie en beleving. De eerste originele RIVSALT producten werden in 2013 in Zweden gelanceerd.
Een tijd geleden kwam ik op Westwing een aanbieding van RIVSALT tegen. Ik had nog nooit van dit merk gehoord, maar was meteen verkocht. Het is een dagelijks product, maar op een soort ambachtelijke wijze. De producten ziet er mooi uit om te zien en zijn ook echt eyecatchers in je keuken. In mijn blog laat ik de producten zien die ik gekocht heb.
Grote rasp met Himalayazout [005]
Ze hebben een grote en kleine rasp met Himalayazout in het assortiment. Ik koos voor de grote rasp, omdat ik dan meerdere zoutstenen op het plateau kwijt kan. De set bestaat uit een mooie roestvrijstalen rasp met daaronder een natuurlijk eikenhouten standaard. Deze rasp heeft een hoogte van 20cm en valt dus goed op in de keuken. De zoutsteen die erbij geleverd wordt heeft minimaal een gewicht van 80 gram, maar omdat het een natuurproduct is verschilt dit per steen.
Set van 6 zoustenen [009]
In deze koker zitten 6 verschillende zoutstenen van over de hele wereld. Elk van deze edelsteenachtige zoutrotsen hebben hun eigen kenmerken en smaak en zijn geschikt voor verschillende soorten gerechten.
KALA NAMAK SALT (India) – Glanzende zwarte steen met unieke exotische geur en smaak. Ideaal voor het kruiden van Indiase en Oosterse gerechten.
HALIT SALT (Pakistan) – Kristalheldere zoutsteen met een zeer intense natuurlijke zoutsmaak. Deze is geschikt voor alledaagse gerechten.
PERSIAN BLUE SALT (Iran) – Dit is een van de meest zeldzame en exclusieve zoutsoorten. Begint behoorlijk aanwezig en neemt dan af met een milde en zijdezachte zoutheid. Ideaal te gebruiken voor zeevruchten, salades, Franse gerechten en truffels.
ROSE SALT (Bolivia) – Deze roze steen heeft een mild-zoute smaak, geschikt voor vlees- en groentegerechten.
ALPINE SALT (Oostenrijk) – Opvallend roodbruine steen met een zeer intense smaak. Het beste te gebruiken op donkere vleesgerechten
HIMALAYAN SALT (Pakistan) – Deze roze/witte steen is een sterk gearomatiseerde steen en heeft een pittige randje met een milde minerale nasmaak. Ideaal voor vlees, vis en groenten.
Kruidenrasp met Javapeper [011]
Deze koker bevat een roestvrijstalen rasp met eikenhouten houder en verschillende lange pepers van het Indonesische eiland Java. De Javapepers hebben hun eigen karakter, geraspt over je gerecht, ontdek je de verrassende aroma’s van zoethout, anijs en kaneel met een pittig gevoel aan het einde.
Kruidenrasp met gedroogde gember & kurkuma [015]
Gember en kurkuma zijn oude beste vrienden uit India. Ze worden in veel van dezelfde gerechten gebruikt, omdat ze elkaar goed aanvullen. Deze gedroogde wortels behoren tot de Zingiberaceae familie en zouden veel gezondheidsvoordelen hebben. Met de lepelrasp rasp je de wortels in een klassieke curry, Caribisch zoete aardappelsoep of in chiazaadpudding. Buiten gerechten kun je ze ook gebruiken in een cocktail, verse smoothie, koffie, thee of detoxshot. Wanneer je de lepelrasp niet gebruikt kun je hem laten steunen op de bijgeleverde eikenhouten standaard.
Set van 3 dropstenen [004]
Deze koker bevat 3 premium dropstenen, die over voedsel geraspt kunnen worden. Gebruik heb voor fantastische resultaten tijdens het koken, bakken of maken van drankjes. Denk aan ijs of taart die een kick krijgt van geraspte rauwe drop. Maar ook goed om een chocolademelk of thee pittiger te maken, zonder toevoegingen of onzuiverheden.
Natuurlijk tandenstokers [013]
Deze tandenstokers maken tanden schoonmaken een unieke ervaring. Het is een elegante bloemencluster van de tandenstokerplant (ammi visnaga) geplaatst op een eikenhouten standaard. Bij gebruik knip je een stengel van de gedroogde bloem en gebruik je deze zoals gewone tandenstoker. Deze plant wordt geoogst in de atlasbergen van Marokko, waar ze worden gedroogd en vervolgens naar Casablanca worden verscheept voor de selectie. Locals gebruiken de plant al meer dan 1000 jaar voor diverse doeleinden.
Buiten dat het prachtige producten zijn, breng je ook unieke smaken aan bij je gerechten. De zoutstenen zijn per soort ook los verkrijgbaar in een koker en buiten de gember [016] en kurkuma [017] kun je ook kaneel [021], nootmuskaat [023] en tonkaboon [022] per koker kopen. Tevens hebben ze grote Himalaya zoutplaten voor in de vriezer en speciale voor op de bbq of kookplaat.
Nicole
De producten zien er mooi uit, ideaal voor als je veel in de keuken bezig bent.
Wow ik had echt geen idee dat dit zo bestond! Ziet er echt heel mooi uit en ben benieuwd naar de verschillende smaken zo.
Ik had nog nooit van zoutstenen gehoord. Wat zien ze er mooi uit!
ik ken dit niet, maar wat leuk en origineel!!! Ik ga eens snuffelen, ook al ben ik niet zo’n goede kok, maar dit vind ik echt leuk
Wauw. Ik heb hier nog niet eerder van gehoord. Staat erg sjiek en lijkt me ook lekker!
Ik vind het er superleuk uitzien. Ik ga het zeker onthouden! Die tandenstokers kende ik wel al, die heb ik weleens gebruikt ‘vroegah’.
Wat tof zeg, dat had ik nog nooit zo gezien! Leuke items 🙂
Wat bijzonder is dit zeg! Ik vind het een hele leuke manier om je voedsel van smaak te voorzien! Dat is nog eens wat anders dan een simpel zoutvaatje.
Wat een gave dingen allemaal zeg! Ik wist niet dat zoiets bestond. Ik kreeg ook wel een beetje honger na het lezen van al die zoutstenen haha.