Gevulde paprika’s zijn op verschillende manieren te maken. Hier een variatie met gehakt, maar natuurlijk ook vegetarisch te maken met bonen, rijst of couscous.
Benodigdheden
- 4 paprika’s (voorkeur oranje)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook
- 150g maïs
- 200g tomatenblokjes
- geraspte kaas
- 600g gehakt
Bereiding
- Snipper de ui in en hak de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg hierna het gehakt toe aan de pan en bak tot het gehakt bruin is.
- Snij ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze daarna met de maïs toe aan de pan.
- Bij de paprika’s snij je eerst de hoedjes eraf en daarna haal je de zaadlijsten eruit. Snij vervolgens met een scherp mesje het gezichtje uit de paprika.
- Vet een ovenschaal in het zet de paprika’s hierin.
- Schep het gehakt in de paprika’s en met wat over is vul je de rest van de ovenschaal, hierdoor vallen de paprika’s niet om.
- Strooi vervolgens de kaas over de paprika’s.
- Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200℃ voor 20 minuten.
Eet Smakelijk!
• Ziet der heel leuk uit.
• En vooral lekker denk ik.
• Ga ik ook eens proberen maken.